Verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders en welzijnsmedewerkers werkzaam in de VVT. De deelnemers hebben ervaring in het voeren van gesprekken met zorgvragers/cliënten en hun naasten in de eigen werkpraktijk. Daarnaast gaan we ervan uit dat de deelnemer basiskennis van algemene gespreksvoering heeft.
Gebruik de "eigen wijsheid" van de cliënt! Hoe versterk ik de eigen keuzes en zelfredzaamheid van de cliënt en diens naasten? Met de training "motiverende gespreksvoering" krijg je een handvat om goed aan te sluiten bij de eigen motivatie en (on)mogelijkheden van de cliënt en diens naasten. Het stelt je ook in staat om de ander inzicht te geven in de eigen situatie en te prikkelen de eigen regie te nemen. Het is de kunst om niet meteen in de reparatiereflex te schieten vanuit jouw deskundigheid. Het is juist de kunst om de oplossing, waar mogelijk, vanuit de cliënt en diens familie te laten komen. Dat is motiverende gespreksvoering!
In deze training krijg je inzicht in de principes van motiverende gespreksvoering. Gedurende de vier dagdelen krijg je de benodigde technieken en handvatten aangereikt die je kunt gebruiken bij gesprekken, verwerf je meer inzicht in je persoonlijke gespreksstijl en leer je om te gaan met weerstanden.
Tijdens de bijeenkomsten maak je gebruik van ervaringen en vraagstukken uit de eigen werksituatie om met en van elkaar te leren. Je kiest zelf een buddy die tijdens de training met jou meedenkt, inspireert en dient als sparringpartner. We verwachten dat je als deelnemer de theorie voorafgaand doorneemt zodat we tijdens de lesdag praktisch met elkaar kunnen oefenen en optimaal kunnen leren van eigen en van andermans ervaringen. Daarnaast maak je zelf keuzes in het uitwerken van praktijkopdrachten die het beste past bij jouw leervraag en ideeën. Hierdoor wordt de lesstof én de vaardigheid in de praktijk (in)geoefend. We werken tijdens de training met een trainingsacteur om te kunnen oefenen met eigen casuïstiek (dagdeel 4 ). Zo wordt het leren en werken zoveel mogelijk met elkaarverbonden.
Tijdens de training werk je in de digitale leeromgeving (gendacademie.nl)
Dagdeel 1:
Dagdeel 2:
Dagdeel 3 en 4 : Verandertaal en het inoefenen van praktijksituaties
Bij voldoende belangstelling wordt in overleg een planning gemaakt.
Door te oefenen tijdens en tussen de bijeenkomsten leer je van eigen en van andermans ervaringen. Je ontvangt van de trainer en deelnemers gerichte feedback.
Duur: 4 dagdelen les en 3x3 uur voorbereiding en praktijkopdrachten.
Lestijden:
Dagdeel 1: 13.00-16.00 uur
Dagdeel 2: 13.00-16.00 uur
Dagdeel 3+ 4: 9.00-16.00 uur
Incompany op afspraak.
Let op! De deelnemers ontvangen een certificaat van deelname bij 100% deelname aan de training.
Claudi Luijkx, Annemarie Schrijnemakers
Kosten gehele leertraject: € 395,-- (inclusief materiaalkosten, certificaat, BTW vrij).
Locatie: Bureau G&D in Tilburg.
Aantal deelnemers: maximaal 12 deelnemers.
Bij voldoende belangstelling wordt een planning gemaakt.
Voor meer informatie of een incompanytraject kunt u contact opnemen met Bureau G&D: tel. 085 0814650 of e-mail Annemarie Schrijnemakers: a.schrijnemakers@gdnet.nl
Annemarie Schrijnemakers
Trainer/adviseur, verpleegkundige
a.schrijnemakers@gdnet.nl