MBO certificaat: Ondersteunen bij wonen en welbevinden

 

Behoefte aan nieuwe medewerkers

Er is met name in de ouderenzorg veel behoefte aan nieuwe medewerkers (naast het behouden van zittende zorgprofessionals). De werkzaamheden uit dit certificaat vormen een samenhangend geheel waarmee (nieuwe) medewerkers ingezet kunnen worden op een (niveau 2) takenpakket gericht op het ondersteunen bij wonen en welbevinden.

Doelgroep

Ga aan de slag in de zorgsector met ons boeiende leertraject Ondersteunen bij wonen en welbevinden, gebaseerd op de opleiding Helpende Zorg en Welzijn! Dit leertraject is ideaal voor volwassen zij-instromers of beroepskrachten die hun vaardigheden willen uitbreiden. Het leertraject  biedt specifieke training voor taken op het gebied van wonen en welbevinden met een speciale focus op de ouderenzorg.

Na afronding ontvang je een landelijk erkend MBO-certificaat, waarmee je je inzetbaarheid vergroot en je weg effent voor verdere opleiding. Plus, het geeft je vrijstelling voor dit onderwerp als je de volledige opleiding Helpende Zorg en Welzijn overweegt.

Heb je minstens een VMBO-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Werk je twee dagen per week in een zorgorganisatie die je begeleiding biedt? Dan ben je perfect gekwalificeerd voor deze unieke kans. Grijp die kans, klik op de knop hieronder en leg vandaag nog het fundament voor je zorgcarrière!

 

Ik heb interesse!

 

 

MBO-certificaat C0033

  • Tijdens dit leertraject van 8 lesdagen leer je hoe je op een verantwoorde manier de cliënt ondersteunt bij het wonen, de huishouding en activiteiten. Dat betekent onder meer dat we ingaan op hoe je klantvriendelijk en klantgericht werkt en aanspreekpunt kunt zijn. Ook gaan we in op het ondersteunen bij eten en drinken, hygiënisch werken, voorraadbeheer en het voorbereiden van ruimtes.
  • Bij het ondersteunen is het van belang dat je op een goede manier kunt communiceren en hoe je je eigen grenzen en verantwoordelijkheden aan kunt geven. Daarnaast komen onderwerpen aan bod als het omgaan met groepen, het ondersteunen bij activiteiten, het bijdragen aan een goed groepsklimaat en het omgaan met problemen in groepen.
  • Gezien de doelgroep waar je mee werkt gaan we bovendien in op de laatste levensfase van cliënten en hoe daarmee om te gaan.
  • Je leert bijzonderheden en veranderingen in de gezondheid en het welbevinden van je cliënt op te merken en hoe je deze gegevens overdraagt aan je collega’s. Hierdoor lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van (vaak kwetsbare) ouderen.

Het leertraject is praktisch van opzet. We gaan uit van concrete, herkenbare situaties uit de beroepspraktijk, zodat je het geleerde meteen kan toepassen. Tussentijdse beroepsgerichte opdrachten zorgen ervoor dat je de opgedane kennis en vaardigheden ook leert uit te voeren in de praktijk.

 

 

Praktische informatie

In het voorjaar van 2024 start de opleiding bij voldoende belangstelling,

De opleiding omvat 1 introductie en 8 themabijeenkomsten van een hele dag. De themabijeenkomsten worden om de twee weken gepland. 

Voor het volgen van de opleiding heb je een laptop nodig en een goede internetverbinding.

De themadagen worden gegeven op onze locatie in Tilburg, Statenlaan 4. 

Kosten

  • Ondersteunen bij wonen en welbevinden - €  1200,-  Geen bijkomende kosten, geen BTW.

Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Voor zorgorganisaties die een incompanytraject willen starten: neem contact op met Sonja Leenders e-mail s.leenders@gdnet.nl, tel 085 0814650

De lessen worden gegeven in onze locatie: Statenlaan 4 Tilburg.

 

Ik heb interesse!

 

Sonja Leenders

Sonja Leenders
Docent /adviseur
s.leenders@gdnet.nl

Daniëlle Oomen

Daniëlle Oomen
Trainer/adviseur, verpleegkundige
d.oomen@gdnet.nl